Over Souk XL

31 Jaar specialist in Islamitische goederen.

1992

Oprichting

In 1992 is Ali gestart met het bedrijf "Refah" met een bescheiden winkeltje op de Beverwijkse Bazaar, destijds bekend als de Zwarte Markt. De Beverwijkse Bazaar is de grootste overdekte markt van Europa en biedt een zeer divers assortiment. In de beginjaren bestond het aanbod voornamelijk uit kantoorbenodigdheden, Islamitische en decoratieve lijsten en geurproducten.

Het eerste Nederlandstalige Islamitische boek

In 1995 werd het eerste Nederlandstalige Islamitische boek op de markt gebracht door uitgeverij Noer. Wij zijn er trots op dat wij één van de eersten waren die deze boeken verkochten. Toenmalige winkeliers en klanten durfden deze boeken niet te kopen of te verkopen. Wij hebben echter vol vertrouwen doorgezet en hebben inmiddels een prachtig assortiment van meer dan 500 Nederlandstalige boeken.

1995

1996

Verhuizing

In 1996 zag Ali zijn kans schoon om te verhuizen van hal 33 naar hal 34, pal naast de trap van de Moskee. Dit bleek een goede keuze te zijn, omdat het assortiment en de moskeegangers uitstekend bij elkaar passen.

De eerste stappen naar een webshop

In 2005 gingen wij online! In dat jaar besloot de zoon van Ali, genaamd Isa, op 13-jarige leeftijd om een webshop te starten. Na zijn huiswerk zat Isa elke avond achter zijn pc om te werken aan zijn webshop. Na maanden hard werken had hij het voor elkaar: hij was online en de eerste bestellingen kwamen binnen.

2005

2010

Vernieuwd winkelsysteem

In 2010 was het tijd voor verandering! De webshop werd steeds bekender bij het publiek en het werd steeds drukker. Isa besloot om over te stappen naar een nieuw webwinkelsysteem om de groei voort te kunnen zetten en de klanten de service te bieden die zij verdienen.

Souk

In 2017 was het definitief: de Beverwijkse Bazaar besloot om Hal 34 om te toveren tot een Souk, met prachtige decoratieve verlichting, bogen bij de winkels en een fraai looppad. Dit was voor ons de kans en een mooie uitdaging om de volgende stap te zetten. Onze winkel werd vijf keer zo groot als voorheen.

2017

2020

Één van de grootste Islamitische boekenhandel

In 2020, na 15 jaar en drie nieuwe webshopsystemen, en de uitbouw in 2017, kunnen wij met trots zeggen dat wij één van de grootste Islamitische boekhandels online zijn en een begrip zijn op de Beverwijkse Bazaar. Elk jaar blijven wij groeien in ons assortiment, klantenbestand en verkoopcijfers. Wij zijn vastberaden om deze groei voort te zetten.

Wij houden van onze producten

Wij zijn dankbaar voor onze groei en succes en willen dit graag delen met onze klanten. Wij danken u voor uw vertrouwen en loyaliteit. BarakAllahufiek!

999+

Producten

31

Jaar ervaring

9,3

Beoordeeld door 6506 klanten